Vepřová panenka marinovaná v medové omáčce „ Úsměv Lubánka“
20. 2. 2009
Je potřeba:
Červené víno, med, sojová černá čínská omáčka, 5 hřebíčků, vorčestr, tabasko nebo podobné pálidlo, olivový olej, sůl, pepř.
Konání:
V červeném víně se rozpustí med a přidávají se ostatní důležitosti, viz nahoře. Vše se nechá přejít varem, ne dlouho vařit! Po zchladnutí promíchat s nakrájenou vepřovou panenkou, každý krájí kousky podle své úvahy, avšak menší jsou lepší. Po promíchání uložit do užší nádoby, sklo, keramika nebo porcelán. Uzavřít, zaklopit a v chladu (ledničce) nechat marinovat. Důležité je, aby kousky masa nevyčnívaly z marinády!
Nechat uležet nejméně 6 hodin, lepe však 12 až 24.
Nechá se pozřít i syrové, ale na el.desce-plotýnce či teflonové pánvi uděláno, to chutná lépe. Zvolenou dobou dělání se docílí až perfektní karamelizace. Tedy, tepelně upravovat podle vlastního uvážení.
Trvanlivost při ponoru a chladu 3-4 dny.
Dobrou chuť Peba