V Českém ráji se vaří i po francouzsku

7. 11. 2012
Husy, všude husy až na jednu výjimku, Bůrovna v Sobotce.
Pan Kratochvíl překvapil, nepodlehl davové husí psychóze a navzdory všem připravil francouzský víkend.
Například maso po Burgundsku anebo, a na to se moc těším, jehněčí kotletky na rozmarýnu a fazolové lusky se slaninou. Mňam.
Zas na druhé straně taková do křupava vypečená husička s dobrým knedlíkem a sádlíčkem ve výpeku také není k zahození, ale to maso po Burgundsku to také musí být lahůdka. Štěstí je v tom, že ta Francie bude celý víkend, takže si lze pochutnat na více lahůdkách.
Celá nabídka je k přečtení níže.
Drůbeží játra na víně na lůžku listových salátů, Polévka: Domácí Bouillabaisse.BOEUF BOURGUIGNON – maso po Burgundsku (dušené hovězí maso na červeném víně s bylinkami, houbami, mrkví a cibulí), vařené brambory. Telecí kýta pečená na bylinkách s chřestem, jasmínová rýže. Jehněčí kýta na česneku, bramborové šišky, listový špenát. Kuřecí prsa grilovaná, zapečené brambory se sýrem Rockfor a smetanou. Rizoto s plody moře na způsob Paeala
A v minutkách. Marinovaný grilovaný žraločí steak, opékané brambory. Svíčkové řezy s kachními jatýrky na jablkách, hranolky. Jehněčí kotlety na rozmarýnu, fazolové lusky se slaninou, pečené brambory.
Dezert: Domácí jablkový koláč s karamelem a se smetanou a Cream Brulle. Poté výběr francouzských sýrů.
A skvělá francouzská vína. Bílá vína Corsaire – Chardonnay 2011, Delor Bordeaux – Sauvignon 2011.
Červené Saint Gilles.