Sladká Francie a česká realita

22. 6. 2008

Po té, co jsem viděl mnoho připraveného masa v tržnicích a řeznictvích ve Francii, je absolutním rozčarováním nákup masa v prodejně Masokombinátu Jičín, v Jičíně na Valdštejnově náměstí. Paní prodavačka předvedla dokonalou práci rukou, když mi ukázala zaručeně libovou vepřovou pečeni, o kterou jsem výslovně žádal. Tím úspěšně dokončila dílo řezníka bourače-zloděje, protože mi jako libovou drahou pečeni prodali i šedesát deka drahého neškvařeného sádla za cenu libové vepřové pečeně. Kolik asi tento zlodějský tým vydělá za den? Dále pak je k zamyšlení proč, když chci vepřovou panenku dostanu ke koupi jen její odřezky. Kam se dávají její střední části? Dobrým známým, do restaurací, nebo? A ten zbytek si opět za drahé peníze koupí normální zákazník. Prostě v Jičíně v prodejně masokombinátu platí i nadále těžký socializmus. Kdo nekrade okrádá rodinu. Možná, že by Česká obchodní inspekce mohla v této provozovně učinit návštěvu. Možná, že nám věci vysvětlí i vedení Masokombinátu Jičín, kterému pošleme odkaz na tento článek.

TOPlist