Pizza Tatin ve formě Tarte Tatin
4. 1. 2016
Pizza Tatin je tím co jsem slíbil jako příští experiment. Byla by škoda, mít doma tak krásný kus nádobí a dělat v něm jenom jablečný koláč. Napadlo mne, že bych mohl vyzkoušet obrácenou pizzu. Zakoupil jsem v jedné pizzerii syrové těsto, pro úsporu času, a také kdo by se s tím patlal, a začal experiment. Nemá cenu popisovat, co vše jsem použil, je patrno z obrázků a fantazie případných opakovatelů je jistě dostatečná. Opravdu jsem netušil, že se povede. Naopak, koupená hotová pizza se často nedopeče a vyschne, což se u Pizzza Tatin nestalo. Těsto se z vrchu nádherně a křupavě upeklo a spodní vrstva čili ta pak vrchní byla nevysušená, šťavnatá a k nakousnutí. Pokud budete mít Tarte Tatin, doporučuji vyzkoušet.