Pangasius a jak to s ním opravdu je. Posláno jednou naší čtenářkou
13. 11. 2009
Pangasius je chuťově velice dobrá ryba, jen je potřeba brát na zřetel v jakých podmínkách chov probíhá, jako každá sumcovitá ryba trpí tzv. kožovcem kožním parazitem, který způsobuje v prvním roce velké ztráty, proto se v odchovném prostředí přistupuje ke koupelím v malachitové zeleni, která je silně Karcinogenní. Do některých evropských zemí je zákaz dovozu z těchto chovů, takže to řeší přes třetí země. Každý by měl toto riziko zvážit, naše ryby jsou kvalitní a dobré.
Pangasius je sladkovodní ryba a chová se v deltě Mekongu, což znamená:
1) Má méně jodu, protože je sladkovodní
2) Mekong stahuje všechnu špínu z Thajska, Vietnamu a Laosu.
To je přesně ta řeka, která sbírá všechny humusy, které do ní amíci naházeli ve válce s Vietnamem a taky do které tečou špíny z továren co jich j enom ve Vietnamu je.
3) Nikdy není čerstvý, vždy jenom dovezený přes půl planety.
NEBRAT. Lidi proboha proberte se. Ve všech článcích se tato ryba velmi oslavuje – jak nemá kosti, jak je strašně zdravá, jak je mořská.
Prd a bobek.
Pěstuje se ve sladkých vodách, okolo Mekongu, v teplé vodě hodně rychle dorůstá do „jateční velikosti“ – rybka to je nevídaně žravá, ovšem čím, je ryba krmena, je vietnamským tajemstvím. Opravdu není cítit po rybách – není protože je napraná vodou (některé super levné filety v našich obchodech mají až 50% vody).
Laboratorně jsou výsledky výživových hodnot také nevalné – ryba v sobě nemá vůbec nic, totálně prázdné kalorie. A vrchol všeho je, když se někde prodává jako čerstvá fileta – neexistuje, je to vyrobeno rozmražením – čerstvý pangas se sem vůbec nedodává. A poslední věc – už jste viděli kvalitu za takový mrzký peníz a z Vietnamu je cesta dlouhá.
A proto – vezměte rozum do hrsti a kupte si našeho kapra. Dobrou chuť.
Lidi koukněte na tuto stránku:
http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pangas-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/
Jsem zvědav, jestli Vám ještě bude chutnat!