Náš typ. Při cestě do Krkonoš se zastavte v Sobotce v restauraci Bůrovna. Nebudete litovat
3. 12. 2012
Bude rybí víkend v Sobotce v restauraci Bůrovna.
Pokud by se mohlo hodnotit podle posledního extravaření, tedy francouzského víkendu, kdy se podávaly také skvostné lahůdky jako například Drůbeží játra na víně na lůžku listových salátů nebo BOEUF BOURGUIGNON – maso po Burgundsku nebo jehněčí kýta na česneku tak nadcházející víkend bude také stá za to.
Pan Kratochvíl připraví rybí pochoutky, které se v našich končinách nevaří. Třeba, filet ze pstruha „Pompadour“, pstruh na bílém víně se žampiony a rajčátkami, příloha bude vařený brambor a pozor, něco co se vaří v restauraci ve Vídeňském Schoenbrrunu, candát v těstíčku s mandlemi, tedy lahůdka, kterou si přivezl ze zahraniční stáže mistr kuchař pan Kratochvíl, to si nelze nechat ujít. Anebo smažený kapr po Uhersku, také recept z Vídně a k tomu vařené brambůrky maštěné máslem.
A pokud budete mít místo v bříšku, tak další lahůdka, pečený kapr s dijonskou hořčicí na opečeném chlebu, grilovaná paprika.
Pro moc mlsné jazýčky se bude podávat krevetový koktejl s tousty.