Jarní menu v restauraci Epopey, fusion hotel prague
7. 4. 2013
Jaro se pomalu, ale jistě hlásí o své slovo nejen v přírodě, ale i v gastronomii. Po dlouhé zimě přicházejí ty nejlepší restaurace s novými nápady, kterými chtějí ukojit chuťové pohárky svých zákazníků.
Kulinářské novinky se rozhodla představit i restaurace EPOPEY, kterou najdete přímo v centru města v hotelu fusion v Panské ulici 9. Toto unikátní gastronomické zařízení si od letošního jara připravilo na každý měsíc tematické menu, tak aby co nejvíce odpovídalo ročnímu období, sezónním potravinám i vybrané světové kuchyni.
Samotný autor tohoto speciálního MENU šéfkuchař Jan Volšička se o příjemných novinkách v restaurantu Epopey vyjadřuje následovně- „Při sestavování Jarního menu jsem v prvé řadě vycházel z aktuální nabídky sezónní zeleniny. Použití čerstvých surovin při přípravě veškerých jídel je pro mě naprostou prioritou, pro hosta pak zárukou té nejvyšší kvality. Konkrétní nabídka jídel pak byla inspirována mými zkušenostmi a stážemi v zahraničí i v tuzemských restauracích.“
V Jarním menu si tak můžete vychutnat křupavé jarní závitky, které jsou řazeny do kategorie zdravějších jídel a na menu bývají nejžádanějším artiklem.
Zahřát se můžete polévkou Velouté z topinambury, kterou si rozhodně zamilujete. Je známa díky své nasládlé vůni a netradiční chuti.
Energii můžete dobít Dušeným jehněčím ramínkem, netradičně upraveném na pomerančích a šafránu, podávaném společně s lehce pikantním kuskusem a nakládanými meruňkami. Jde o velice osvěžující a originálně pojaté jídlo, které si zamiluje většina z Vás.
Nezapomenutelným zážitkem pro Vás budou Medailonky z krůtích prsíček v kombinaci s medovou glazovanou zeleninkou a tymiánovým jarním bramborem.
Pokud chcete svým chuťovým pohárkům dopřát závěrečnou sladkou tečku, dejte si Semifredo. Jde o chladivou směs z vyšlehané smetany a mascarpone, lehce dochucenou medem a lesním ovocem.
Fusion hotel prague byl letos vybrán v soutěži CEEQA (Central Eastern European Real Estate Quality Awards) mezi deset nejlepších podniků v Evropě v kategorii Hotel, Leisure and Residential Develpoment of the year. Vítěz této soutěže bude vyhlášen 23. Dubna ve Varšavě!
Neváhejte a dorazte do restaurace Epopey, kde Vás kromě příjemného prostředí čeká i jedno z našich tematických MENU.
Johana Tůmová
Jarní menu pro Vás
Velouté z jeruzalémských artyčoků s praženými lískovými oříšky a řeřichou.
Jarní závitky s kořenovou zeleninou, polníčkovým salátkem, sezamovým dresinkem a sweet chilli omáčkou.
Jehněčí ramínko dušené v pomerančové šťávě s pikantním šafránovým kuskusem s marinovanými meruňkami.
Medailonky z krůtích prsíček s glazovanou medovou kořenovou zeleninou a tymiánovým mačkaným bramborem.
Semifredo z lesního ovoce s jahodovou omáčkou a karamelovou pavučinou.
Více na fusionhotels.com
Všechny fotografie se kliknutím myší na fotografii nechají zvětšit.