Café Buddha. Nová spolupráce
4. 11. 2015
Sofie Smith je osobností, která z gastronomické pouště dokáže udělat chuťový ráj. V Café Buddha Balbínova nemusela ale nic zachraňovat. Díky náklonnosti k této malé restauraci a letitému kamarádství se samotným majitelem Štěpánem Návratem, vznikla zajímavá spolupráce, kterou pocítí každý zákazník.
Nové menu není rozhodně jediným přínosem této výjimečné ženy. Její energie, kreativita i vzácné zkušenosti z oboru se promítnou i do dalších služeb, které tento podnik chystá. Cílem této jedinečné spolupráce je vybudovat nejlepší asijskou restauraci na české scéně, kde je zážitkem nejen večeřet či obědvat, ale také trávit čas při oslavách a významných životních událostech.
Crispy Soft Shell Crab „NamTok“
Na jednu porci potřebujeme:
2 ks měkkoschránkový krab 75-90 g – Soft Shell Crab (koupíme v Cipa gastro)
10 g koriandru ručně natrhaného
10 g máty ručně trhané
1 litr rozpáleného oleje /slunečnice/
2 ks kafrových listů /limetových/
20 g citrónové trávy
1-2 ks zelené/červené jalapeňos
2 ks šalotky
Složení omáčky „Nam Pla“ :
10 g cukrový sirup
20 g rybí omáčka
30 g limetová šťáva
Postup:
S čerstvým krabem spěchejte domů, kde ho pořádně osušte v utěrce a vymáčkněte z něj veškerou vodu. Poté ho obalte v kukuřičném škrobu, dejte do pánve s rozehřátým slunečnicovým olejem a smažte po dobu 3 – 4 minut. Krab by vám měl krásně zčervenat a získat křupavý povrch. Mezitím si pěkně najemno natrhejte bylinky, které následně smíchejte s nakrájenou citrónovou trávou, limetovými listy, mátou, koriandrem, šalotkou a chilli. Vznikne vám „salátek“, který dochuťte omáčkou „Nam Pla“ a zbytkem chilli. Dle chuti vše zakápněte limetou a oslaďte hnědým nebo palmovým cukrem.
Johana Tůmová