Baron Hildprandt je název nové značky
23. 9. 2014
Baron Hildprandt je název nové značky, která byla na začátku září uvedena na trh. Tato unikátní lihovina z českého ovoce s chutí a vůní hrušek, švestek a malin se vyrábí v historické palírně v Blatné v jižních Čechách. Inspirací pro její vznik byly prvotřídní destiláty, které se v tamním lihovaru připravují už od dob jeho zakladatele, barona Františka Hildprandta. „Přicházíme na trh s ryze českou specialitou, která má nejen vysokou kvalitu, vyrábí se z ovoce od ověřených dodavatelů z jižních Čech, ale hlavně má svůj zajímavý emotivní příběh,“ uvedl generální ředitel firmy.
Zámecký lihovar naproti svému vodnímu zámku v Blatné založil baron František Hildprandt v roce 1885. Osud jeho rodu se pak ubíral doslova podle kréda, které je vepsáno do rodového erbu. „Přes překážky ke slávě“. V polovině minulého století přišla rodina Hildprandtů o všechen majetek a byla z Čech násilně vystěhována. Nějakou dobu žila v Etiopii, později v Německu a do Blatné se členové rodu Hildprandtů vrátili až na začátku devadesátých let. „Všichni si uvědomujeme, že cesta za úspěchem je komplikovaná a plná překážek, stejně jako osud rodu Hidprandtů. Proto bychom si přáli, aby si lidé nejen při oslavách vychutnali výjimečný nápoj mimořádně jemné chuti, aby si zkrátka spojili nápoj Baron Hildprandt s úspěchem“, vysvětlil Švéda.
Baron Hildprandtje výsledkem kombinace stařeného destilátu, vody a extraktu ze sušeného ovoce a to hrušky, švestky a maliny. Pro přípravu destilátu se používá ovoce od ověřených dodavatelů z ovocných sadů v Chelčicích a Lhenicích a dvoustupňová kotlíková destilace. Pro staření se vybírá jen ten nejkvalitnější destilát, který dále leží jeden rok v sudech z českého dubu. Voda, která se používá, pochází z vlastních, 35 metrů hlubokých blatenských studní. Prochází demineralizací, proto se hotový nápoj nemusí vymrazovat. Přírodní aroma vzniká macerací zralého sušeného ovoce, které se nakládá do 62 procentního destilátu. Výsledný nápoj, po smíchání destilátu, vody a macerátu, se pak ještě dva až tři měsíce dostařuje opět v sudech z českého dubu.
Fotografie se kliknutím myší na fotografii nechají zvětšit.