DNES. Český knedlík

1.11.2010 17:07:00

Perla české kuchyně, jak se mu mezi kuchaři důvěrně říká, opět získává svoji dávno ztracenou reputaci. Podával se kdysi politý sádlem, máslem nebo podmáslím, případně se zelím či kapustou, jako hlavní chod. Jednou týdně byla k němu příloha, kus... Celý článek

Podtrosecké povodí na Svatého Václava

29.9.2010 20:43:00

Údolí Žehrovky v pleskotech mám možnost pozorovat již více než sedmnáct let. Viděl jsem mnoho tání sněhů, velkých dešťů, protržení hráze rybníka i jiných přírodních úkazů, ale tato voda tu ještě nebyla. Říčka Žehrovka, která má... Celý článek

Největší podvody s potravinami! Je libo salám bez masa?

1.3.2010 21:19:00

Víte, jak chutná peří? To není vtip, ale vážně míněná otázka. Peří totiž chutná třeba jako váš oblíbený levný páreček z dovozu. Právě tam spolu s kůžemi, kostmi a sádlem peří nahrazuje část masa. Více na www.blesk.cz/clan... Celý článek

Důležité vědět. Jsme popelnice Evropy

4.12.2009 21:21:00

Zkusili jste si dát na dovolené v Itálii salát caprese? Že byla ta mozzarella nějaká mozzarelovitější, rajče chutnější a bazalka voňavější? Bohužel za to nemohly jen chuťové buňky nabuzené letní pohodou. Kvalita toho, co jíme, se ani... Celý článek