Program veletrhu Víno & Delikatesy 2011

22.2.2012 8:20:00

Slavnostní zahájení veletrhu. V úterý 26.4. 2011 v 10.50 hod ve foyer Průmyslového paláce slavnostně zahájí veletrh ministr zemědělství ČR pan Petr Bendl a místopředseda senátu ČR pan Přemysl Sobotka a zástupci potravinářů, ředitel SZIF pan Oldřich Černoch a prezident agrární komory pan Jan Veleba. Poté zahájí Den vín z ČR zástupce Vinařského fondu pan Jaroslav Machovec. ... Celý článek

Proslulá bílá vína Gavi a červená Barbera. Pozvánka na ochutnávku vín

21.2.2012 18:06:00

Pozvánka na ochutnávku vín Proslulá bílá vína Gavi a červená Barbera z malých vinařství v italském Piemontu na Vás budou čekat ve Viničním altánu v pražské Gröbovce ve středu 22. února v 18.30 hod.... Celý článek

PERLA ČESKÉ KUCHYNĚ 5. ROČNÍK

8.11.2011 16:53:00

V pondělí 7. listopadu 2011 se v hotelu InterContinental konala již pátá soutěž o nejlepší houskový knedlík „Perla české kuchyně“ za účasti 26 kuchařských týmů z celé republiky a Slovenska. Vítězem úporného klání se stal šéfkuchař hotelu President Prague Milan Pešek. Rovněž proběhla doprovodná soutěž o nejlepší českou omáčku, tentokrát houbovou, ke které se přihlásilo 21 týmů... Celý článek

Perličky z historie českého houskového knedlíku 8

27.10.2011 22:56:00

Český houskový knedlík nikdy neupadl v zapomnění a je stále naší nejčastější přílohou. Neumíme si představit neexistenci dobrého knedlíku na talíři s kachnou, husou, vepřovou pečení, pražskou šunkou či roštěnou. Umění české kuchyně je nejlepší devizou... Celý článek