Velikonoce a vejce: jak poznat čerstvá a proč je nekupovat v supermarketu?

26.3.2018 9:22:00

Každý Čech podle Českého statistického úřadu předloni zkonzumoval průměrně 249 vajec. Čechům stále víc záleží na původu vajec a snaží se vyhýbat těm z velkochovů. V loňském roce se v Česku vyprodukovalo přes dvě miliardy vajec. Ze zahraničí se jich do republiky dovezlo dalších 767,7 milionů. Průměrná spotřebitelská cena byla v loňském roce 3,63 koruny... Celý článek

Ochutnejte produkty českých ekozemědělců

23.3.2018 8:07:00

Ochutnejte produkty českých ekozemědělců na Festivalu Evolution v Praze Během nadcházejícího víkendu (23. - 25. 3.) budou mít všichni zájemci o ekologické zemědělství možnost ochutnat produkty českých ekofarmářů na pražském výstavišti v Holešovicích, kde se uskuteční veletrh zdravého životního stylu Festival Evolution... Celý článek

Vznikl první globální žebříček zdraví prospěšných potravin

19.3.2018 12:48:00

Sádlo překonává většinu ryb i zeleniny Co ovlivňuje náš výběr potravin? Kromě vlastních chuťových preferencí, ceny nebo kulturního prostředí by to měla být i jejich nutriční hodnota. Právě na živiny obsažené v jednotlivých potravinách se zaměřila studie korejských vědců, která do první desítky kromě ryb a zeleniny vynesla i jedno překvapení – vepřové sádlo. Ocenila na něm vysoký obsah vitamínů skupiny B nebo minerálů... Celý článek

Pro milovníky LATTE. Dvě skvělé novinky a stranou nezůstaly ani nové biočaje

15.3.2018 7:00:00

Výrobce biočajů a biokoření SONNENTOR představil svým zákazníkům další dvě novinky z řady Latte. Jednou z nich je směs koření k přípravě nápoje Kardamom Latte, tou druhou pak Červená řepa Latte. Tato jihomoravská společnost, která je předním zpracovatelem bylin a koření z ekologického zemědělství, tak navazuje na trend loňského oblíbeného ... Celý článek