Perličky z historie českého houskového knedlíku 7

25.10.2011 22:54:00

Součástí klání v roce 2008 byla i soutěž o nejlepší svíčkovou omáčku, kde první cenu získal Jaroslav Beránek z Hotelu Monty v Mariánských lázních. Jeden návštěvník se ptal, jak se může dělat omáčka ze svíček; údajně si nedělal legraci, byl tak pitomý... Celý článek

Perličky z historie českého houskového knedlíku 6

24.10.2011 22:52:00

V letošní knedlíkové porotě zasedají například prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR Miroslav Kubec, vynikající český gastronomický publicista Vladimír Poštulka, herečka a labužnice Iva Janžurová, generální ředitelka Grandhotelu Pupp... Celý článek

Perličky z historie českého houskového knedlíku 5

21.10.2011 22:49:00

Český houskový knedlík se výborně hodí k zapomenutým úpravám drobů (plíčky, dršťky, játra, ledvinky atd). Nikdo ve světě nemá naše proslulé knedlíky s vejci. Nejlepší kuchaři je osmahnou do světle hněda na kostičkách rozpuštěného bůčku, přidají hrnek... Celý článek

Perličky z historie českého houskového knedlíku 4

20.10.2011 22:47:00

Jiří Dienstbier si jako ministr zahraničí pozval jednou domů francouzské diplomaty a udělal jim myslivecký guláš s knedlíkem. Připravoval knedlík zásadně z mouky a podmáslí, bez kvasnic či kypřícího prášku. Suché housky na kostičky nakrájené nacpal do těsta, co se vešlo... Celý článek